Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Elindult a gyártás az Aqvital ásványvíz-palackozó üzemben

2016-05-04 00:00:00
Elindult a gyártás az Aqvital ásványvíz-palackozó üzemben

Az Aqvital ásványvíz és vitaminvíz palackozóüzemet ünnepélyes keretek között 2016. május 4-én adták át Csákváron, Fejér megyében. Az üzemet Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettese beszédével nyitották meg, továbbá részt vett Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos és Illés Szabolcs, a város polgármestere. Az átadáson a meghívottak bejárhatták a gyár területét, és megismerkedhettek a gyártási fázisokkal. Az új gépsort Csepreghy Nándor indította el.

Az 1,6 md Ft összértékű projekt megvalósulásában egy 480 millió forintos európai uniós támogatás is segítségére volt a vállalatnak, melyet még 2012-ben nyert el a Spiller Kft. Az üzem területe a gyártósorral, a szükséges tároló és kiszolgáló üzemrészekkel együtt 1,900 m2. Az anyagi támogatásnak is köszönhetően a 8000 palack/ óra kapacitású palackozó üzem felszereltsége a jelenlegi legkorszerűbb technológiákat ötvözi, a palackfúvástól a végtermék csomagolásáig minden munkafolyamatot helyben végeznek, így közel 30 munkavállalót foglalkoztatnak.

„Örömömre szolgál, hogy ismét egy sikeresen megvalósuló projekttel lehet gazdagabb térségünk, és az Aqvital piacra lépésével tovább erősíthetjük Magyarország ásványvíz nagyhatalmi hírnevét. Szükség van az ilyen innovatív beruházásokra, hiszen a munkahelyteremtésen túl a magyar termékek egyre szélesebb megjelenése a hazai gazdaság erősödését is jelenti egyben.” – tette hozzá Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos.
Csákvár polgármestere, Illés Szabolcs elmondta, hogy Csákvár számára nagyon fontos projekt kivitelezése zárult most le. „Polgármesterként szem előtt kell tartanom a foglalkoztatottság alakulását és a város gazdasági stabilitását is. Ezért minden egyes vállalkozás, ami munkahelyet teremt és adóbevételt generál, támogatandó a részemről. Másrészről pedig marketing szempontból sem elhanyagolható, hogy a város neve az Aqvital termékek révén bekerül a magyar és remélhetőleg más európai országok lakosainak köztudatába. A tulajdonosoknak gratulálok és sok sikert kívánok.”

Hasonló beruházásokkal összehasonlítva a csákvári üzem különlegességét az adja, hogy egy innovatív technológiát alkalmazva ionizációs folyamat útján pH 9,3 lúgos vizet is palackoznak, melyet a fogyasztók Aqvion néven találhatnak meg a boltok polcain. „Az elmúlt években sokat hallhattunk a szervezet lúgosításának fontosságáról és még mindig kiaknázatlan lehetőségeket rejt ez a terület az élelmiszeripari termékeket gyártók számára. Ezt az egyre növekvő igényt szeretnénk kielégíteni az Aqvion bevezetésével, mellyel megfizethető áron lesz elérhető ez a speciális termék.” – mondta el Nagy Sándor tulajdonos.

A megnyitón kiemelték a tudatos folyadékfogyasztást, melynek része a szervezet hidratálása, lúgosítása és rendszeres vitaminellátása – erre a három fontos funkcióra alapozva alakították ki a kínálatot is: az Aqvital természetes ásványvizeket, az Aqvion ionizált lúgos vizet és az Aqvitamin vitaminvizeket, melyeknek vásárlóköre elsősorban a fiatal, egészségtudatos női közönség. Hangsúlyozták azt is, hogy a vitaminnal dúsított vizeket nem szabad összetéveszteni az ízesített, cukrozott, szirupos italokkal. Az Aqvitaminokban a cukrot sztíviával helyettesítik, adalékanyagok hozzáadása nélkül készül, vitaminokkal dúsítják, melyek vízben oldódva gyorsabban felszívódnak és hatékonyabban támogatják az immunrendszert. A víz kedvező összetételéről részletesebben a www.aqvital.hu weboldalon olvashat.

A tudatosság nem csak a termékek minőségében, de a gyártási folyamatokban is visszaköszön; a vizet környezetkímélő PET-palackokba töltik, minőségi csomagolást alkalmazva, valamint magas munkabiztonsági követelményeket vezettek be. A beruházás tulajdonosainak célja, hogy kereskedelmi hálózatuk megduplázásával évről évre emeljék kapacitásukat, és minél szélesebb termékkörrel tudják kiszolgálni a fogyasztói igényeket, mind a lúgos vízválaszték és a vitaminvizek tekintetében. Ebben a szellemben végzik a termelést és értékesítést az Aqvital munkatársai.

Az esemény további képei az Aqvital facebook oldalán található!

Tartalomhoz tartozó címkék: aqvital megnyitó